Abolfazl Jalili

Abolfazl Jalili is een internationaal geprezen Iraanse regisseur. Hij behoort tot de Iraanse nieuwe golf beweging.

Jalili studeerde regie aan de Iraanse College of Dramatic Arts, werkte vervolgens voor de nationale televisie, waar hij produceerde films van meerdere kinderen. Zijn 'Det' Means Girl won prijzen op filmfestival van Venetië en Nantes. Hij was een van de Rotterdamse Film Makers in Focus in 1999.

Filmografie

  • 1983 Milad
  • 1985 Spring
  • 1987 Schurft
  • 1994 Det Means Girl
  • 1996 A True Story
  • 1992-1998 Dance of Dust
  • 1998 Don
  • 1999 Tales of Kish
  • 2001 Delbaran
  • 2003 Abjad
  • 2005 vol of leeg
  • 2007 Hafez

Representatieve prijzen en onderscheidingen

  • Golden Montgolfiere, Nantes drie continenten Festival 2001.
  • Gouden Palm, genomineerd, 1999 Cannes Film Festival.
  • Don Quichot Award, Locarno International Film Festival 1999.
  • Gouden Luipaard, genomineerd, Locarno International Film Festival 1999.
  • Zilveren Luipaard, 51 Locarno International Film Festival 1998.
  • Zilveren Luipaard, Locarno International Film Festival 1998.
  • Gouden Luipaard, genomineerd, Locarno International Film Festival 1998.
  • Silver Seashell, San Sebastian International Film Festival 1998
  • Golden Seashell, San Sebastian International Film Festival 1998
  • Golden Montgolfiere, Nantes drie continenten Festival 1996.
  • Golden Osella, Filmfestival van Venetië, 1995.
  • Zilveren Leeuw voor beste regisseur, Filmfestival van Venetië, 1995.
  • Golden Lion, genomineerd, Filmfestival van Venetië, 1991.
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha