Aster Aweke

Aster Aweke is een Ethiopische zanger die in de Verenigde Staten.

Priveleven

Aster werd geboren in 1959 in Gondar, Ethiopië. Ze groeide op in de hoofdstad Addis Abeba. Haar vader was een hoge ambtenaar in de keizerlijke regering.

Muzikale carrière

Door de leeftijd van 13, Aster was vastbesloten om een ​​muzikant te worden, en begon haar carrière bij Hager Fikir Theater in Addis Abeba.

Beginnend in haar late tienerjaren werd ze optredens in clubs en hotels in de hoofdstad met bands zoals de Continental Band, Hotel D'Afrique Band, Shebele Band en Ibex Band, voordat ze werd internationaal bekend als Roha Band.

Aster's aparte stijl is beïnvloed door andere Ethiopische zangers, zoals Bizunesh Bekele.

De lancering van een solo-carrière, werd ze aangemoedigd door muzikale ondernemer Ali Tango, die gefinancierd en uitgebracht vijf cassettes en twee singles van haar muziek. In 1981, had Aster gedesillusioneerd door onderdrukkende politieke klimaat Ethiopië geworden na de dood van Haile Selassie, en verhuisde naar de Verenigde Staten. Tijdelijk vestigen in de Bay Area van Californië, met plannen om het hoger onderwijs binnen een termijn van twee jaar na te streven, vestigde zij zich in Washington, DC, waar een van de grootste Ethiopische expat gemeenschappen in het land bestond. Er werd ze steeds populairder in de Ethiopische gemeenschap, en die bij restaurants en clubs.

Aster blijft ook populair in Ethiopië. In 1997 trad ze in Addis Abeba voor een menigte van meer dan 50.000 mensen. In 2003, Aster ook uitgevoerd een twee-delige concertreeks om fondsen voor noodhulp en de school initiatieven in Ethiopië te verhogen. Het eerste concert vond plaats in november op suikerfeest dag op het Addis Abeba Stadium, met een publiek van 40.000 in opkomst. Het tweede optreden was een gala-diner in het Sheraton Hotel. Meer recent, op 9 mei 2009, Aster uitgevoerd in voor een menigte van 10.000 toeschouwers tijdens de Vrede door Unity, Unity Through Music concert gehouden in de hoofdstad Millennium Hall, naast andere Ethiopische muziek kunstenaars.

Discografie

  • 1989 Aster
  • 1991 Kabu
  • 1993 Ebo
  • 1997 live in Londen
  • 1999 Hagere
  • 2002 Sugar
  • 2004 Asters Ballads
  • 2006 Fikir
  • 2010 Checheho
  • 2013 Ewedhalew
  • 1994 Ethiopische Groove - The Golden Seventies
  • 1999 Unwired: Acoustic Muziek uit de hele wereld
  • 2004 The Rough Guide to the Music of Ethiopia

Featuring

  • 2014 Taitu-Yegna Music Group met Aster Awoke

Bedrijf

Aster Aweke toegetreden tot het bedrijfsleven door het openen van een cafetaria genaamd Kabu, die is vernoemd naar haar populaire lied Kabu.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha