Château de Meung-sur-Loire

Coördinaten: 47 ° 49'28 "N 1 ° 41'43" E / 47,82439 ° N 1,6952 ° E / 47,82439; 1,6952

Het kasteel van Meung-sur-Loire is een kasteel en voormalig bisschoppelijk paleis in de gemeente van Meung-sur-Loire in de Loiret departement van Frankrijk.

Het kasteel van Meung-sur-Loire, gelegen naast de collegiale kerk, was het buitenverblijf van de bisschoppen van Orléans. Het werd gebouwd en meerdere malen verwoest. De oudste nog bestaande delen dateren uit de 12e eeuw en werd gebouwd door Manassès de Seignelay. Nog steeds staan ​​zijn de belangrijkste rechthoekig plan gebouw, geflankeerd door drie torens, een vierde te zijn vernietigd. Het werd bezet door het Engels tijdens de Honderdjarige Oorlog. De achtergevel werd herbouwd in de klassieke stijl door Fleuriau d'Armenonville. Onder het kasteel zijn kerkers, een kapel en diverse middeleeuwse marteling instrumenten, waaronder een gebruikt voor water marteling.

Het is genoteerd sinds 1988 als monument historique door het Franse Ministerie van Cultuur.

Geschiedenis

Het eerste kasteel werd gebouwd in het midden van de 12e eeuw. Het bestond uit een vierkante toren gebouwd tegen de zuidkant van de kerk klokkentoren, zich grenzend in het zuiden twee ronde torens. In de 13e eeuw, de bisschoppen van Orléans verlaten het kasteel en het werd gebruikt als een gevangenis. Vanaf 1209, begon de bouw van een belangrijk kasteel, rechthoekig van plan, met een toren in elke hoek. De wachtzaal, de lagere hal met ogive gewelven en de kelders zijn de laatste elementen die de 13e-eeuwse kasteel, het bisschoppelijk paleis in die tijd vormden. Tijdens de Honderdjarige Oorlog, werd het gebouw transforemed in een vesting; Het werd op 14 genomen uit het Engels door Jeanne d'Arc juni 1429. Aan het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw, het bouwen in het noorden opgenomen een toren met ophaalbrug. Het kasteel werd verlaten van de godsdienstoorlogen tot het begin van de 18e eeuw, toen bisschop Fleuriau d'Armenonville ondernam de transformatie van de structuur in een comfortabele residentie. Het centrale deel van het hoofdgebouw werd vervangen door een Cour d'honneur. Openingen van de gevels werden symmetrisch gemaakt en opnieuw ontworpen in de klassieke stijl. Ook de toren openingen waren opnieuw gemaakt en verloren hun machicolation. In het midden van de 18e eeuw, werd een vleugel aan het zuidoosten toegevoegd met een trap naar de bovenste verdiepingen van de vleugel. In 1784 werd de kapel gebouwd in de neoklassieke stijl, met beeldhouwwerk van Delaistre. De twee paviljoens op het terrein zijn eigentijds met deze kapel.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha