Fernandina's flicker

Fernandina's flikkering is een soort vogel in de specht familie. Endemisch in Cuba, de kleine populatie van 600-800 vogels maakt het een van de meest bedreigde soorten van de specht in de wereld. De Fernandina's flicker wordt bedreigd door habitatverlies.

Beschrijving

De Fernandina's flicker is een middelgrote specht, variërend in lengte van 14-15 inch. Kortom, het is meestal geel-bruin, bedekt met wisselende hoeveelheden zwarte blokkeren; de ondervleugels zijn geel. Het mannetje heeft een zwarte moustachial streep, die de vrouw ontbreekt.

Verspreiding en habitat

De Fernandina's flicker is endemisch in Cuba. Hoewel het was blijkbaar niet vaak voor, werd het vroeger gevonden over het eiland. Nu, het is echter beperkt tot geïsoleerde locaties in negen van het land van de 15 provincies Camagüey, Cienfuegos, Granma, Holguín, Las Tunas, Matanzas, Pinar del Río, Santiago de Cuba, en Villa Clara. De grootste populatie is te vinden in Zapata Swamp, waarbij zo'n 120 paren worden geschat om te leven, maar dit aantal kan zijn gedaald na de recente orkanen.

Natuurlijke habitats de flikkering omvatten droge bossen, droge savanne, moerassen en weilanden.

Gedrag

Hoewel niet bijzonder sociaal vogel, de Fernandina flikkering vormen soms losse kolonies tot 15 paren. Vecht regelmatig met andere spechten.

Voeden

Net als zijn soortgenoten, de Fernandina's flikkeren foerageert vaak de eerste plaats voor mieren, maar ook voor andere insecten, wormen, larven en zaden op de grond. Het maakt gebruik van haar sterke wetsvoorstel om de grond sonde en flick opzij bladafval.

Fokkerij

De Fernandina's flicker rassen tussen maart en juni; tijdens de balts, paren regelmatig bezighouden met high-flying achtervolgingen. Net als alle spechten, het is een holte nester. Recente veldwerk heeft aangetoond dat het de voorkeur te nestelen gaten die gestart zijn door West-Indische spechten gebruiken; de flikkering eigent zich de oorspronkelijke eigenaren, eindigt bij de graafwerkzaamheden, en beweegt zich in. Het vrouwtje legt een koppeling van 3-5 witte eieren, die gedurende een periode van ongeveer 18 dagen. Jonge uitvliegen na 22 dagen.

Stem

Hoewel het regelmatig stil, roept de flikkering omvatten een herhaalde Wicka, en een luide reeks pic notities.

Behoud

Met een geschatte populatie van slechts 600-800 vogels, het Fernandina flikkering is een van de meest bedreigde spechten ter wereld. Over het geheel genomen is dat de bevolking afneemt, voornamelijk als gevolg van habitatverlies. Landbouw, houtkap, orkaan schade en de gekooide vogel handel trappers neerhalen hele palmbomen, om vast te leggen genesteld Cubaanse Amazones combineren om de resterende vogels persen in kleinere geïsoleerde traktaten. Daarnaast hebben de West-Indische spechten waargenomen doden van de kuikens van Fernandina's flikkert.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha