Kongeraal

De Europese Conger, Conger conger, is een soort van conger van de familie Congridae. Het is de grootste paling in de wereld en afkomstig uit de noordoostelijke Atlantische Oceaan, met inbegrip van de Middellandse Zee.

Beschrijving en gedrag

Europese Congers hebben een gezamenlijke lengte van 150 cm, een maximale lengte van 3 meter en een gewicht tot 110 kg, waardoor ze de grootste paling in de wereld.

Het lichaam is zeer lang, anguilliform zonder schubben. De kleur is meestal grijs, maar kan ook zwartachtig zijn. De buik is wit. Een rij van witte kleine vlekjes is uitgelijnd langs de zijlijn. Het hoofd is bijna kegelvormig, en enigszins depressief. De snuit is afgerond en prominent, met laterale olfactorische gaten. De grote kieuwopeningen in de zijligging. De conische tanden zijn gerangschikt in rijen op de kaken. De dorsale en anale vinnen zijn confluent met staartvin. Borstvinnen zijn aanwezig, terwijl buikvinnen afwezig zijn.

Zeepaling hebben gewoonten vergelijkbaar met murenen. Ze leven meestal tussen de rotsen in de gaten, of "paling pits", soms in een gat met murenen. Ze komen uit hun gaten 's nachts te jagen. Deze nachtelijke roofdieren voeden zich voornamelijk met vis, koppotigen en schaaldieren, hoewel ze dacht te scharrelen op dode en rottende vissen, evenals actief jagen op levende vis.

Distributie

Deze soort kan worden gevonden in de oostelijke Atlantische Oceaan van Noorwegen en IJsland naar Senegal, en ook in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee op 0-500 m diep, hoewel ze een diepte van 3600 meter kunnen bereiken tijdens hun migraties. Het wordt soms gezien in zeer ondiep water bij de kust, maar kan ook naar beneden gaan naar 1170 meter. Het is meestal aanwezig op ruwe, rotsachtige, gebroken grond, dicht bij de kust bij het jonge, verhuizen naar diepere wateren bij de volwassene.

Migratie en reproductie

Als congeralen tussen 5 en 15 jaar oud, hun lichaam ondergaat een transformatie, waarbij de voortplantingsorganen van zowel mannen als vrouwen steeds groter en het skelet vermindering in massa en de tanden uitvallen. Zeepaling dan stoppen voeden en laat de Europese wateren en maak de lange trek naar de subtropische gebieden van de Atlantische Oceaan, zoals de Sargasso Zee. Eenmaal in dit gebied, zij paaien, met de vrouwelijke produceren 3-8000000 eieren. Eenmaal uitgebroed, het larvale zeepaling beginnen om terug te zwemmen naar de Europese wateren, waar ze wonen tot ze volwassen zijn en dan beginnen te migreren om de cyclus te herhalen.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha